Stalen deur voordelen

Stalen deur voordelen

Ben je een nieuw huis aan het ontwerpen; of misschien ben je gewoon een oudere aan het verbouwen; misschien moet je gewoon gewoon een buitendeur vervangen? Ongeacht de situatie waarin u zich bevindt, als u te maken krijgt met een beslissing om te maken tussen stalen deuren, houten deuren, kunststof deuren of deuren van fiberglas, zijn er enkele dingen die u zou kunnen overwegen voordat u uw aankoop doet. Kom met me mee terwijl we naar een aantal voordelen van stalen deuren en kozijnen kijken.

  • Veiligheid

Dit is waarschijnlijk het eerste voordeel dat in je opkomt als de meeste mensen denken aan stalen deuren. Deuren van staal zijn bestand tegen traumatische gevolgen van windaangedreven items tijdens stormen, orkanen en tornado’s. Ze zijn beter bestand tegen het trauma van gedwongen binnenkomst dan deuren gemaakt van andere materialen.

Stalen deur voordelen

De stalen frames die bij deze deuren horen, helpen ook voorkomen dat geforceerde toegang door het gebruik van koevoeten of koevoeten het deurkozijn buigt om toegang te krijgen. Stalen platen kunnen aan de buitenkant van houten deuren worden gemonteerd om geforceerd binnendringen te voorkomen, maar deze optie biedt slechts minimale bescherming aangezien de meeste deuren van hout niet zijn ontworpen om problemen te weerstaan ​​die ontstaan ​​door het buigen van de scharnieren.

  • Makkelijk te onderhouden

Deuren van staal zien er geweldig uit als je ze installeert en ze kunnen niet eenvoudiger onderhouden worden. Ze zullen niet rotten zoals houten deuren en ze hebben niet veel onderhoud nodig om hun mooie uiterlijk en integriteit te behouden. Houten, kunststof en deuren van fiberglas moeten regelmatig worden geverfd en gerepareerd om een ​​mooi uiterlijk te behouden.

  • Energiezuinig

Stalen deuren zijn energiezuiniger dan deuren van hout, kunststof of glasvezel. Dit is een grote zorg voor de budgetgerichte huiseigenaar en voor degenen die zich bezighouden met het beschermen van hun omgeving door minder energie te gebruiken voor verwarming en koeling.

  • Vuurbestendig

Wist u dat de meeste stalen deuren wat brandwerendheid bieden? Dit komt door het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Bij de meeste van deze deuren is een redelijk niveau van brandwerende bescherming beschikbaar. Als u meer brandveiligheid wilt, is het mogelijk om deuren te verkrijgen die gedurende maximaal 4 uur brandwerend zijn verklaard.

  • Geen kromtrekken, barsten of buigen

De materialen die worden gebruikt om deze deuren te maken zullen niet rotten, zoals hierboven vermeld, en ze zullen ook geen vocht opnemen om te zwellen, kromtrekken, barsten of buigen. Houten deuren zijn onderhevig aan al deze problemen wanneer vocht heerst. Een kromgetrokken, gebarsten of gebogen buitendeur zal niet veel veiligheid, energie-efficiëntie of brandwerendheid veroorloven en vereist behoorlijk grote reparaties of vervangingen nadat schade door vocht is opgetreden.

Stalen deur voordelen

  • Kosteneffectiever

In het begin kunnen de kosten van een stalen deur hoger zijn dan hout, plastic of glasvezel, maar op de lange termijn, wanneer u het onderhoudsgemak en de duurzaamheid van deze stalen deuren in overweging neemt, zult u minder uitgeven voor een beter product .

Op de lange termijn kan de veiligheid, beveiliging en bescherming van u en uw gezin het best worden bereikt door stalen deuren en kozijnen te gebruiken bij het ontwerpen, verbouwen of repareren van uw huis.